Office 365 E3 migraatio tehtaalle Porvoossa

Yhteensä n. 32 laatikon yliheitto vanhasta järjestelmästä tehtiin viikonlopun aikana. Sähköpostilaatikoiden siirto Office 365 pilveen tehtiin Tukikomppanaissa koska 100Mbit kuitumme avulla se onnistui n. vuorokaudessa.

Asiakkaan ISP:n Datacenterissä ollut hostattu Exchange oli kärsinyt vakausongelmasta ja päätettiin tehdä teknologia harppaus ja siirtyä Office 365 -pilivpalveluiden käyttäjäksi. Päätöstä joudutti seikka, että Microsoft Officen voluumilisenssi oli juuri umpeutumassa.

28 työasemaan asennettin Office 365 E3 -paketti perjantaina ja sähköpostien siirto vanhan kumppanin Exchangesta alkoi perjantai-iltana. Vuorokauden päästä oli kaikki sähköpostit Microsoft:n pilvipalvelussa. Tällä kertaa ei postien siirtoon käytetty cut-over -tekniikkaa. Epäiltiin vanhan varmuuskopioista palautetun palvelimen suoriutumista tästä.

Tässä yhteydessä virallistettin yrityksen kieleksi Englanti valitsemalla kaikkien Office-pakettien kieleksi se. Tämä aiheutti hieman käsityötä kun suomenkielisten ja ruotsinkielisten vanhojen Outlook-oletuskansioiden sisältö jouduttiin siirtämään käsin englanninkielisiin vastineisiinsa.

Suosittelemme tälle asiakkaalle palvelinvirtualisointia (DC ja FileServer) Microsoft Azureen ja vuoden 2015 alussa migraatio/yliheitto kentis tehdään.

Lisätietoja Microsoft Office 365 tässä.
Lisätietoja Windwos Azure, Virtuaalipalvelimet - Virtual Machines (IaaS) tässä.
Windows Azure $200 ilmainen Trial täältä.

Asiakkaan kotipaikka on Porvoo.

Tukikomppania 20.9.2014